Evlins Blogg

Evlins Blogg

Om Bloggen

Jag heter Eva.
Har en hemsida, men har aldrig tid att uppdatera den för jag går på så många grafik-kurser. Så jag tänkte att jag kanske ska ge mig på en blogg istället.
En eloge till min mycket goda nätvän Bettan, det är hennes fel att jag har en blogg nu :)) Tack Bettan, du är guld värd. Många kramizar från Eva
Låt alla bilder stanna på denna blogg.

Bältros????

Juni 2010Posted by Eva Lindström Sun, June 13, 2010 00:25:37

Bältros!

Ja va är nu det. När jag läser om det på nätet, så står det att om jag haft vattenkoppor när jag va barn, så kan jag få Bältros när jag är vuxen istället för vattenkoppor.

Det är så här att detta är tydligen en virus sjukdom, och det viruset heter herpes, (visst låter det fruktansvärt hemskt, låter nästan som en köns sjukdom), men det är det inte. Detta virus sätter sig på nervtrådarna, det är därför det blir sådan smärta.

Jag är ingen doktor så det som jag skriver här är hur jag har uppfattat det när jag läst och talat med olika människor om det. Bara så jag slipper få massa påhopp om att jag säger fel. För detta är ju själv upplevt.

Hur som helst. Detta kan sätta sig egentligen var som helst på kroppen. Men en sak som min läkare sa till mig va att du ska va glad att du inte fått det i ansiktet eller ögonen. Och det kan jag säga är jag MYCKET tacksam för att jag inte fått det där.

Det började med att jag kände mig lite öm under högra skulderblad, sen efter några dagar så började det värka under högra bröst. Sen va det kört. För när jag kollade där så va det stora röda flammor med vattenblåsor i. Och så mycket hade jag läst på nätet natten innan jag gick till doktorn, jag kunde nämligen inte sova. Att det va Bältros som jag hade.

Eftersom jag inte kunde sova, för jag hade en sån för jäääävla värk (ursäkta uttrycket), men det va bara förnamnet. Det va en djävulsk värk helt enkelt. Det kändes som att någon tagit ett grepp om köttet under mitt skinn. Och drog det lite bara. Sen hölls köttet där hela tiden. Det va ingen smärta som kom och gick, utan den va konstant. Det går inte att beskriva, helt otroligt hemskt va det.
Så jag gjorde mig iordning för att åka till jobbet redan kl 5 på morgonen. Tänkte åka så tidigt som möjligt, för vi har vår företagsläkare i samma hus som jobbet. Så jag ville hänga på låset där. Så jag åkte hemifrån kl 6.30 va på jobbet strax efter 7.30 och läkaren öppnade kl 8.00.

Jag fick komma in direkt efter första patienten, när jag visade mina utslag inkl blåsor. Så va den diagnosen klar. JAG HADE BÄLTROS. Läkaren skrev ut en medicin som skulle va en typ av bromsmedicin tror jag. Den skulle jag äta som en kur i 7 dgr. Sen fick jag även starka värktabletter.

Hur fort verkar dom sa jag. Det tar ca 30 min sa han. Va bra sa jag då kan jag jobba. Nähä du sa han det kan du inte. För du blir påverkad av dom. Mycket trött och dåsig. Så det va bara att åka hem. När jag kom hem hade tagit mina tabletter då va kl 11 då gick jag och la mig (hade ju inte sovit på natten) och jag vaknade inte förrän kl 15.00 helt otroligt. Men då förstod jag va läkaren menade med att jag inte kunde gå till jobbet.

Och här sitter jag efter 14 dagar och har lika ont. Fast det gör inte ont när jag har tagit tabletterna. Men jag får bara ta 4 om dagen.

Så nu får vi se. Jag fick en ny omgång smärtstillande utskrivet i torsdags. Så vi får väl se hur det är imorgon och på måndag.

Jag försökte att dra ut på det mellan tabletterna, men det sa hon på apoteket att det va inte bra. För då får ju kroppen börja om att dra nytta av medicinen.

Ja det behöver jag ju inte förklara egentligen. Hur som helst så ska jag ta dom som läkaren ordinerat dom.

Så håll tummarna för mig nu att jag blir bättre, och får sova ordentligt.

Kramiz från Evlin


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Rebecca Wed, October 10, 2012 19:33:51

Fick själv bältros när jag var lite yngre, hade fullt upp med studier och levde ett sönderstressat liv. Antagligen var väl immunförsvaret inte direkt på topp. Minns inte att något upplevt gjort så ont.

Posted by gun Sun, June 13, 2010 19:45:27

Hej Evelyn,

Jag lider med dig....vet hur det är. Har själv haft bältros. Första gången visste jag inte vad det var. Läkaren talade om det!! Andra gången kände jag igen det så då fick jag medecin som man kan få inom 24 timmar och då bryter det inte ut. Jag fick det inte lika illa som dig, men ont gör det. Hoppas du snart blir bra. Du får ha en trevlig sommar.

kram gun