Evlins Blogg

Micki 9 veckorJuli 2012

Posted by Eva Lindström Mon, July 23, 2012 15:13:05

Hej igen!

Bäst att passa på innan jag glömmer. Det går så fort nu för tiden. Kan det va åldern tro………..nä skulle inte tro det. Jag har nog varit lite sån hela mitt liv. Men jag kommer ihåg en tid när jag hade jätte mycket i huvet. Ja ja nu tänker vi inte mer på det.

Här kommer ett urgulligt kort på Micki när han va 9 veckor. E jag söt eller e jag söt alltså. Mmmmm säger jag bara.

Blog image

Kramiz Evlin.

Micki!!!!Juli 2012

Posted by Eva Lindström Mon, July 23, 2012 12:37:43

Hej Micki du e helt ok hej Micki!

Född 15 maj 2012 i Hörby.

Ja så sjöng Carola, en gång i tiden. Precis så är det: Jag har blivit med hund och denna lilla goding heter just Micki.

Har lite svårt för att säga detta namn, får se om jag ändrar det till Nicke eller något. Det får ju inte va för olikt, för han lyssnar på namnet, ja något så när iaf.

Denna hund är av rasen Shetland Sheepdog även kallad Sheltie. Jag har köpt denna Micki från Viktoria Olsson som har en uppfödning som heter Gardenia Gardens.

Här kommer en bild på honom när han va exakt på dagen 8 veckor, det va då vi hämtade hem honom. Min kära syster o hennes man körde mig ända ner till Skåne från Göteborg. Jag är dom evigt tacksam.

Han pep lite i början, men sen lugnade han ner sig. Vi släppte av svågern i Mölndal (dom bor där) sen körde Söstra Mi hem mig o Micki.

Jag tyckte ju att det va ypperligt att rasta honom där i Mölndal, med tanke på att han åkt så långt. Men han undrade va det va för ett snöre jag satt om hans hals. Så han gjorde ingenting där.

Jag trodde att han skulle sprängas. Men dom klarar mer än man tror.

Den första natten låg han i en kattbur. Det gick jätte bra.

Pep en stund, men hängde ner min hand, han tystnade sedan. Klart att han saknade sina syskon.

Här kommer en bild på honom när han somnade på väg hem.

Blog image

Kramiz Evlin

Dåligt minne eller???April 2012

Posted by Eva Lindström Wed, April 18, 2012 10:14:16

Nu ska vi se om jag kommer ihåg allt detta. Det känns rätt iaf. Har varit dålig på att uppdatera. Men ska försöka att skärpa mig.

Ja vad har hänt sen sist smiley får se.

Jo min fd katt Dimma är dräktig. Jag har fyllt år, jätte många gratulationer både på Facebook och framförallt i Målarboden, en grafik grupp som jag är med i. Men just nu är jag inte så aktiv där.

Men jag ska lägga upp en sida där alla min gratulationer som jag fått, ska läggas in. Ber att få återkomma ang detta.

Varma kramizar Eva / Evlin

Dags nu eller??Januari 2012

Posted by Eva Lindström Wed, January 04, 2012 16:00:38

Ja nu fick jag en fråga från en av mina grafik kompisar om jag ville lägga till hennes blogg. Naturligtvis vill jag det, om jag nu kommer ihåg hur jag gör.......det va ett tag sen.

Får se nu, jag försvinner ett tag Birgitta för att se om jag fixar detta. Du hänger i musen om jag så säger. Du vet säkert va jag menar. smiley Jag har kopierat din blogg adress, för att lägga in den. Vi får se om jag lyckas.

Håll tummarna.

Kramiz från Evlin

UppdateringAugusti 2010

Posted by Eva Lindström Sun, August 08, 2010 10:53:33

Hej Alla!

Nu va det dax för en liten uppdatering.

Pratade precis via mail med en Inger som har gått med i samma Plugin grupp som jag, och hänvisade henne hit, till min blogg alltså. Men kände tvånget att göra denna uppdatering då. Och det va ju bara bra. För nu blev det gjort. Sen fick jag ju även visa detta lilla alster som jag gjort i Plugin gruppen.

Blog image

Nu är det dags att gå tillbaka till jobbet. Tänk Er. Först 4 veckors sjukskrivning för min bältros, helt otroligt vilken tid det tog. Sen hade jag 5 veckors semester så imorgon har jag varit hemma i 9 veckor. Det känns jätte konstigt att gå till jobbet efter så lång tid.

Men nu är det dags att ta tjuren vid hornen.

På tal om bältrosen så va det ingen rolig historia. Jag är fortfarande inte riktigt bra, men jag har ingen värk, tack och lov. Men om någon skulle smälla till mig där så står jag inte för va jag gör. Men jag tyckte det va helt ok, bryta sjukskrivningen vid semestern, jag skulle ju ändå vara hemma.

Min lilla "Dimma" min katt för er som inte vet det. Hon kommer nog tycka att det är konstigt att jag börjar jobba efter 9 veckors ledighet. Här kommer en liten uppdaterad bild på henne som min uppfödare Zvezdan tagit. Visst är hon vacker?

Blog image

Denna vackra katt är min älskling. Hon är av rasen Ragdoll, för er som inte varit inne här på denna sidan förut. Hon har en liten egen sida också. Dimmas Dagbok. Men även den är dåligt uppdaterad. Just nu är hon snart 9 mån.

Ha det så bäst denna gråa trista söndag. (Iaf utanför Göteborg) önskar er vän

Evlin med många Kramizar.

Bältrosen igenJuni 2010

Posted by Eva Lindström Mon, June 14, 2010 13:00:49

Hej alla!

Blir tydligen hemma denna veckan också, det är tredje veckan nu, jag blir så orolig hur jag ska klara mig, ekonomiskt.

Men jag känner att jag kan inte gå till jobbet, för där måste jag va fokuserad och allert. Och jag är sååååå trött också, förutom värken.

Men Dimma (min katt) verkar tycka att det är kanon bra att matte är hemma.

På jobbet är dom så gulliga och ringer och frågar hur det är. Jag saknar ER, bara så ni vet.

Har så dåligt samvete att jag är hemma, men samtidigt vet jag att jag inte skulle funka på jobbet. Då är det inte rätt att va där heller.

Ha det så bäst så länge.

Kramiz från Evlin

Sommar hälsning!Juni 2010

Posted by Eva Lindström Sun, June 13, 2010 00:28:30

Hej alla här kommer en sommar hälsning från Evlin till Er alla. Så hoppas jag / vi alla att vi får en varm, solig och härlig sommar.

Kramiz Evlin

Blog image

Bältros????Juni 2010

Posted by Eva Lindström Sun, June 13, 2010 00:25:37

Bältros!

Ja va är nu det. När jag läser om det på nätet, så står det att om jag haft vattenkoppor när jag va barn, så kan jag få Bältros när jag är vuxen istället för vattenkoppor.

Det är så här att detta är tydligen en virus sjukdom, och det viruset heter herpes, (visst låter det fruktansvärt hemskt, låter nästan som en köns sjukdom), men det är det inte. Detta virus sätter sig på nervtrådarna, det är därför det blir sådan smärta.

Jag är ingen doktor så det som jag skriver här är hur jag har uppfattat det när jag läst och talat med olika människor om det. Bara så jag slipper få massa påhopp om att jag säger fel. För detta är ju själv upplevt.

Hur som helst. Detta kan sätta sig egentligen var som helst på kroppen. Men en sak som min läkare sa till mig va att du ska va glad att du inte fått det i ansiktet eller ögonen. Och det kan jag säga är jag MYCKET tacksam för att jag inte fått det där.

Det började med att jag kände mig lite öm under högra skulderblad, sen efter några dagar så började det värka under högra bröst. Sen va det kört. För när jag kollade där så va det stora röda flammor med vattenblåsor i. Och så mycket hade jag läst på nätet natten innan jag gick till doktorn, jag kunde nämligen inte sova. Att det va Bältros som jag hade.

Eftersom jag inte kunde sova, för jag hade en sån för jäääävla värk (ursäkta uttrycket), men det va bara förnamnet. Det va en djävulsk värk helt enkelt. Det kändes som att någon tagit ett grepp om köttet under mitt skinn. Och drog det lite bara. Sen hölls köttet där hela tiden. Det va ingen smärta som kom och gick, utan den va konstant. Det går inte att beskriva, helt otroligt hemskt va det.
Så jag gjorde mig iordning för att åka till jobbet redan kl 5 på morgonen. Tänkte åka så tidigt som möjligt, för vi har vår företagsläkare i samma hus som jobbet. Så jag ville hänga på låset där. Så jag åkte hemifrån kl 6.30 va på jobbet strax efter 7.30 och läkaren öppnade kl 8.00.

Jag fick komma in direkt efter första patienten, när jag visade mina utslag inkl blåsor. Så va den diagnosen klar. JAG HADE BÄLTROS. Läkaren skrev ut en medicin som skulle va en typ av bromsmedicin tror jag. Den skulle jag äta som en kur i 7 dgr. Sen fick jag även starka värktabletter.

Hur fort verkar dom sa jag. Det tar ca 30 min sa han. Va bra sa jag då kan jag jobba. Nähä du sa han det kan du inte. För du blir påverkad av dom. Mycket trött och dåsig. Så det va bara att åka hem. När jag kom hem hade tagit mina tabletter då va kl 11 då gick jag och la mig (hade ju inte sovit på natten) och jag vaknade inte förrän kl 15.00 helt otroligt. Men då förstod jag va läkaren menade med att jag inte kunde gå till jobbet.

Och här sitter jag efter 14 dagar och har lika ont. Fast det gör inte ont när jag har tagit tabletterna. Men jag får bara ta 4 om dagen.

Så nu får vi se. Jag fick en ny omgång smärtstillande utskrivet i torsdags. Så vi får väl se hur det är imorgon och på måndag.

Jag försökte att dra ut på det mellan tabletterna, men det sa hon på apoteket att det va inte bra. För då får ju kroppen börja om att dra nytta av medicinen.

Ja det behöver jag ju inte förklara egentligen. Hur som helst så ska jag ta dom som läkaren ordinerat dom.

Så håll tummarna för mig nu att jag blir bättre, och får sova ordentligt.

Kramiz från Evlin

Blog image