Evlins Blogg

Evlins Blogg

Om Bloggen

Jag heter Eva.
Har en hemsida, men har aldrig tid att uppdatera den för jag går på så många grafik-kurser. Så jag tänkte att jag kanske ska ge mig på en blogg istället.
En eloge till min mycket goda nätvän Bettan, det är hennes fel att jag har en blogg nu :)) Tack Bettan, du är guld värd. Många kramizar från Eva
Låt alla bilder stanna på denna blogg.

Regn regn och åter regn!!!

Juli 2009Posted by Eva Lindström Thu, July 30, 2009 15:33:20

Hej igen, nu va det ett tag sen.

Ja som ni redan läst i rubriken, så har det verkligen varit till och från när det gäller vädret. Men just nu idag så har det verkligen regnat och blåst, så ni kan inte ana. Det har blåst kuling runt 15 sek/met.

Hur som helst så ska jag åka hem på söndag, efter 5 v semester. Nu är det ett år kvar till nästa gång. Fy f.....va det låter deppigt. Nä nu ska vi vara positiva.

I går va våra vänner här på besök, dom tog motorcykeln upp. Det är en riktig pärla kan jag säga.

Här kommer en bild på denna goding. Det är en "SVART PANTER", bara svart och krom, urläcker i mitt tycke.

Detta är väl något för dig Bettan eller??? smiley

Lite senare på dagen, när Benny o Pirkko skulle åka hem så kom regnet, det regnade ordentligt vill jag lova. Dom åkte hem vid ett litet uppehåll, men sen regnade det inte mer. Och dom fick inte heller så mycket mer på sig. Och tur va väl det. Tyckte det va lite otäckt att dom skulle åka hem på våta vägar. Men nu klarnade det upp.

Så här såg det ut på senare på kvällen, en otroligt vacker solnedgång, svårt att ta kort på, men här kommer ett försök iaf.

Vacker färg eller hur? Detta kort är tagit inne från förtältet, när jag öppnade en liten glipa och tog detta kort, senare på kvällen.

Ja det va lite grann från mig. Nu regnar det igen. Jag får se om jag kommer in här lite senare ikväll. Annars får ni ha det så bäst.

Varma kramizar från Evlin

Snart vecka 31!!!

Juli 2009Posted by Eva Lindström Thu, July 23, 2009 10:57:08

Vecka 31 är min sista semester vecka. Dessa 5 veckor har gått fort.

Birgit (Arnes syster) som skulle stannat tills idag åkte hem igår, hon vågade inte chansa på att bilen skulle gå igång igen. Vi fick nämligen igång den igår genom att putta den.

Så hon kom lyckligt hem till slut. Hon vågade inte stanna till idag ifall den inte skulle gå igång.

Detta fick hon när hon kom, vanliga mackor, men det va jätte gott ändå.

Vi får hoppas på att det inte blir mer blåst iaf. Man ser ute på havet att det har blåst i flera dagar. För det är rena E6:an ute på havet. Detta för att många båtar lagt sig i naturhamnar för att avvakta att blåsten ska bedarra. Så när det nu har slutat blåsa så passar alla på att förflytta sig.

Hellre regn än blåst här säger jag bara. Det är ju inget som kan gå sönder om det regnar, det är ju värre m blåste. Men det har jag ju skrivit om i ett tidigare inlägg.

Här kommer några kort, som visserligen är lite suddiga pga att det blåste så mycket att jag inte kunde hålla kameran stilla. Det syns kanske inte på bilderna att det blåste, men det gjorde det alltså, kan jag lova.

Det första kortet här under är utsikt från våran vagn

Här under så är utsikten från Sösta Mi.

Hur som helst så va det grått väder idag när jag vaknade, men det ser lite ljusare ut och då menar jag verkligen lite ljusare, ute vid horisonten. Ja idag spelar inte så stor roll.

Men det vore kul om det va fint väder imorgon iaf. För då kommer min dotter Petra hennes man Anders och mitt goa barnbarn Anton upp.

Det blir säkert grillning och det gör man ju ute och då är det bra om det är fint väder.

Arne kommer ju också upp då, efter att ha jobbat i 2 veckor och haft jouren. Så nu har han 3 veckor semester och jag 1. Och han är första grillmästare, han älskar att grilla. Men det är ju jätte gott tycker vi alla.

Ja nu håller vi tummarna för att det blir vackert väder imorgon.

Varma kramizar från Er vän Evlin

Oj oj!!!

Juli 2009Posted by Eva Lindström Wed, July 22, 2009 09:40:55

Nu va det längesen som jag uppdaterade min blogg, men nu trängde det dåliga samvetet på.

Om jag ska vara ärlig så har jag haft lite annat att tänka på, det har varit "nästan" storm här på campingen.
Ok, storm o storm men det blåste 11 sekmeter i måndags och igår va det säkert ca 15, det blåste rejält vill jag lova. Det va massor av gäss på havet. Eländet började i söndags kväll. Men då tänkte jag inte på det så förrän på måndag morgon. Det ryckte och rev i tältet så det stog härliga till. Jag får en oroskänsla i kroppen. Men nu va det visserligen ett nytt tält, så det skulle nog stå rycket tänkte jag. Men då blir jag orolig för att ställningen ska ge sig. Ja ja hur som helst så står det kvar. Och det får vi hoppas att det gör några år till.

Igår kom Arnes syster Birgit hit upp, och stannade på ett ställe inne på campingen (som tur va) för att kolla va vi bodde. Sen fick hon inte igång bilen. Så vi får se hur det går på torsdag när hon ska iväg. Vi tror att det är batteriet eftersom klockan i bilen har stannat.

Ja det va lite om mig så länge, hoppas ni andra har det bra. Vi hörs längre fram, hoppas inte att det kommer att dröja lika länge som denna gång.

Varma kramizar från er vän Evlin

Kunde inte låta bli att lägga till denna söta bild. Håll till godo.

I´m singing in the rain!!

Juli 2009Posted by Eva Lindström Fri, July 10, 2009 11:55:25

Nä det gör jag verkligen inte, detta är andra dagen i rad som det regnar här i Sövall. Visserligen klarar jag/vi oss ändå. Men det är lite tråkigt om man så säger. Fast det är lite mysigt när man går och lägger sig och det smattrar på taket. Fast i natt va jag tvungen att ta öronproppar för jag är så lättväckt.

För tillfället så sitter vi och löser korsord och sudoku, och jag lägger in detta lilla inlägg i bloggen då naturligtvis.

Arne ska åka hem på söndag för att jobba 2 veckor, han har jouren då. Sen kommer han upp igen. Han tar även med sig båtmotorn hem. För den går inte igång. Men men......det löser sig nog.

Ja vi får väl se om jag kommer in här mer idag, kanske senare i eftermiddag eller kväll.

Ha det så bäst i regnet, antar att det regnar lite överallt i vårt avlånga land idag.

Varma kramizar från er vän Evlin

Vad betyder detta???

Juli 2009Posted by Eva Lindström Thu, July 09, 2009 13:56:41

Hallå där alla semesterfirare!

Man vill ju tro att alla har semester nu, men så är inte fallet. Då skulle ju Sverige stanna och det skulle ju inte funka, eller hur??

Tänk Er akuten, du kommer dit i ett akut ärende, det står en lapp på dörren kom tillbaka om 5 veckor för vi har semester. Jag behöver nog inte ta fler exempel eller?

Ok för att återgå till gårdagen, så va det som så att vi åkte ju över både den gamla och den nya Svinesundsbron. Det skrev jag om igår. Men nu är det så att när vi körde in i Norge en bit så fick vi betala tull (24 kr) för en personbil som inget hade att förtulla.

Här kommer min fråga? Titta på detta kort först.

Här ser ni tullstationen, men titta på väggen.....det är alldeles fullt med......ja ni ser inte va det är, men det gjorde vi. Det är massor av fjärilar i alla regnbågens färger, dom va gjorda i någon typ av tunn plåt, som sedan va målad.
Är det någon som kan tala om för mig varför dom sitter där, eller är det enbart för dekoration. Det kan det vara, och visst pryder dom sin plats. Mycket roligare att titta på dom än denna tråkiga grå byggnad. Vore ändå kul att veta.

Sen en liten parantes, ni ser nummerplåten på bilen eller??? Jag vill ju inte utlämna någon, så jag klonade (tog bort) bort bokstäver o siffror. Sen skrev jag dit SAAB, fiffigt va. Bara en liten parantes för dom som håller på med psp eller ps. :))

För att återgå till dagen så har det småregnat lite så gott som hela dan. Men jag pratade med min vän Bettan för en stund sen via msn och hon har full storm och ösregn, så både hammok o partytält blåst sönder, och krukor med blommor i har vält, helt otroligt, det tycker man hör hösten till eller hur?

Ha det nu så bäst, så hörs vi snart igen.

Kramiz från er vän Evlin

Norge idag.

Juli 2009Posted by Eva Lindström Thu, July 09, 2009 00:55:48

Ja precis så va det. Arne ville åka för att titta på den Nya Svinesundsbron, som har varit färdig några år. Han gillar att åka runt och titta, hans dröm är att få åka till Norge och Kiåsen. Men det får bli en annan gång.
Men jag får erkänna det va faktiskt en mycket trevlig tur.

Men för att börja från början så vaknade vi faktiskt till regn och åska, det höll på en stund på morgonen och det blåste också. Bra tyckte jag för då blåser det dåliga vädret bort. Och döm om min förvåning, det gjorde det.
Så vid 12 tiden kom Arne med detta förslag att vi skulle se på nya o gamla Svinesundsbron. Sagt och gjort detta gjorde vi. Så vi har faktiskt varit i Norge idag. Och vi tog med oss kaffe och fika bröd, bananer och dricka. Men bananerna glömde vi av, så dom ligger i fruktfatet här istället.

En sak kan jag säga och det va att det va högt, när jag tittade ner från dessa broar. Jag hissnade när vi gick på den gamla och den va ändå inte så hög som den nya. Men den gamla va finare. Med sina spann (valv) och granitstenar.

Här är den gamla Svinesundsbron, här är det 6 spann (valv) på den svenska sidan sen ett stort spann, som du ser längst till vänster, där båtarna går, efter detta är det 6 spann på den Norska sidan också. Det va 60 m segelhöjd, men jag kan tänka mig att det va på det lägsta stället. För som ni vet, så är den siste stollen inte född än.

Även detta är ett kort på den gamla, här ser man den bohuslänska graniten väl. Tänk vilket jobb. Denna bro byggdes ju på den tiden det inte fanns några maskiner typ lyftkranar. Maxvikt för att köra över denna bro är 3,5 ton.

Här ser du den nya Svinesundsbron längst bort. Och sen är det utsikten från gamla bron och neråt. Det va högt kan jag säga.

Här åker vi på den nya Svinesundsbron, den är pampig på sitt vis. Här går den tunga trafiken.

Här är utsikten från den nya bron mot den gamla. Lite suddigt kort, men hoppas ni kan få en uppfattning iaf. Här ser ni tydligt dom olika spannen på den gamla bron.

Vi åkte på gamla bron och den nya, sedan efter detta tog vi en tur till Strömstad där vi visserligen varit tidigare, men det va ändå roligt att se det igen. Vi gick in på Strömstads camping, jätte kul att se, och när man ser andra campingar så uppskattar vi vår egen. Inte att det va något fel men dom är så mycket större, så det blir inte samma känsla.

Efter Strömstad så skulle vi åka hem, men körde förbi Daftö och dess camping, då va vi tvungna att gå in där också. Det är mycket roligt att kolla andra campingar.

När vi kom hem så åt vi makrillen som Arne fiskade från klipporna i går kväll. Det va otroligt gott. Och vädret va otroligt härligt. Strålande sol och mycket varmt. Fast fortarande blåste det lite.

Nu får ni ha det så bra, för nu ska jag hoppa i säng, klockan är 01.00 så jag säger God Natt för denna gången.

Varma kramizar från Evlin
(som hör en snarkande Arne) det blir öronproppar i natt :))

Se nu tittar lilla Solen fram igen!

Juli 2009Posted by Eva Lindström Tue, July 07, 2009 12:45:52

Ja så är det, vaknade imorse till ett jäk......a åskväder och regn, sen va det så lite till och från på morgonen. Men nu så skiner solen igen. Och visst blir man glad åt detta.

Visserligen tyckte jag att det va skönt med en sån där mellan dag som det va igår. Vet inte om det kan ha med åldern att göra. Det känns så, eller förståndet kanske. Jag har börjat inse att det inte är så nyttigt att ligga och pressa i solen.

Men men, sol vill vi ha. Allt blir så annorlunda då.

Det känns väldigt konstigt att inte katterna är här. Arne tog nämligen med sig dom hem, när han skulle hem och klippa gräset. Dom fick åka hem av den anledningen att om vi får igång båten så får dom ligga inne i en husvagn hela dagarna.
Då tyckte vi att dom hade det bättre hemma. Sen väckte dom oss vid 3 tiden med att springa omkring här inne. Då va ju dom jätte pigga, för på dagen va det för varmt för att göra något, då sov dom den mesta tiden. Sen är ju katter nattdjur, så då blir det så här.

Frida är ju där och tar hand om dom. Lycka till Frida med sommar jobbet förresten. Kul för dig.

Håller på att sticka på ärmarna som ska bli 3/4 långa. Är nästan färdig med den första. Jag brukar sticka båda ärmarna samtidigt, men det blev för mycket trassel av någon anledning i detta fallet.

Får se om jag går in och skriver mer lite senare idag. Om inte så får ni ha det så bäst, så hörs vi senare.

Kramizar från Er vän Evlin

Medelhavsvärme!

Juli 2009Posted by Eva Lindström Mon, July 06, 2009 11:14:32

smiley Ja värmen kan vi inte klaga på i alla fall, eller hur?

Hela helgen underbart väder, vi har badat som aldrig förr. Vatten temperaturen håller i sig, som jag skrev om tidigare.

Tack Bettan min vän för denna söta smileys, den har jag kopierat från dig, hoppas det va Ok. Säg till annars så tar jag bort den.

Men idag är det måndag och det har regnat lite på förmiddagen, men det behövdes kan jag väl säga. Det är faktiskt skönt med en sån här dag in emellan. Om inte annat så för att vila kroppen från att vara i solen.
Dom sista åren så har jag fått röda prickar på armar, underben o axlar. Fattar inte va det är. Men denna vila från solen är inte fel. Jag har suttit mycket i skuggan under ett parasoll och stickat. Det är inte fel det heller.

Har fått låna en massa lyssnar böcker av en arbets-kompis, tack Ing-Britt, så dom satt jag igår kväll och la in i min iPod. iPoden är inte gjord för detta verkar det som. Men jag har fått en instruktion från Magnus hur jag ska göra. Och det funkar. Men jag hade aldrig kommit på detta själv, kan jag säga.
Det är jätte skönt när jag sitter ute eller är ute och går att ha min lilla iPod i öronen, man hör fåglar och trafik ändå.

Nä nu ska jag fortsätta att sticka och kanske snacka med någon på msn, det är ju helt otroligt bra att ha, vid sådana här tillfällen.

När min kofta är färdig så kanske jag lägger ut ett kort här på bloggen, vi får se.

Fast å andra sidan kanske någon är intresserad av hur den ser ut nu. Så håll tillgodo. För här kommer två stycken bilder.

Här är en närbild. Och sen här under ser man lite hur den kommer att se ut en gång i framtiden.

Sen kom Astrid med ett bra förslag, att jag skulle göra en kategori med Recept. Det lät inte fel faktiskt. Får fundera på detta.

Varma kramizar från er vän Evlin

Next »