Evlins Blogg

Evlins Blogg

Om Bloggen

Jag heter Eva.
Har en hemsida, men har aldrig tid att uppdatera den för jag går på så många grafik-kurser. Så jag tänkte att jag kanske ska ge mig på en blogg istället.
En eloge till min mycket goda nätvän Bettan, det är hennes fel att jag har en blogg nu :)) Tack Bettan, du är guld värd. Många kramizar från Eva
Låt alla bilder stanna på denna blogg.

2:a dagen på semestern!!

Juni 2009Posted by Eva Lindström Tue, June 30, 2009 14:36:10

Och lika gott väder, helt otroligt.

Vi badar, fast sola gör vi inte lika mycket, undra om det har med åldern att göra att det är skönare i skuggan???

Idag har Johan (sonen) o Johanna (Johans flickvän) kommit upp till husvagnen, över dagen bara.

Arne har lagt i båten, men får inte motorn att funka, så Johan (sonen) ska hjälpa honom med detta senare idag, för han kan sånt där. Han är flygplanstekniker. Har rätta instrumenten för att mäta si och så.......jag är lite dåligt på sånt här.

Vi får verkligen hoppas att han får igång den, vore kul att åka ut bland dom små öarna för att sola och bada, på dagarna. Idag ska vi grilla m Johan och Johanna, och äta denna gudomliga Coleslaw som jag gjorde igår ifrån Skaldemans kokbok. Helt otroligt gott vill jag lova. Alla berömde den, så det får bli den idag igen till det grillade köttet.

Jag lägger in kort på den här lite senare. Ska göra lite mer idag och då ska jag ta kort så ni får se.

Ha det så gott i sommarvärmen så länge.

Kramiz från Evlin

1:a dan på semestern

Juni 2009Posted by Eva Lindström Mon, June 29, 2009 18:32:22

Jajjemen, så är det!

Första dagen på semestern, och vilken dag sen, även helgen helt gudomlig. Har aldrig varit med om denna värme tror jag faktiskt.
Nu har jag varit nere och badar för första gången i år. Det va 19 gr, men det låter ganska varmt, men det va det inte kan jag säga. Men när jag legat i en stund och kroppen fått domna av, så va det riktigt behagligt.

Innan badet gjorde jag en Coleslaw som fick stå en stund i rumstemperatur och sen i kylskåp, när jag provsmakade den så va den faktiskt helt ok. Har aldrig gjort någon tidigare, men nu har jag köpt Sten Sture Skaldemans kokbok "GI-Noll (hälsokosten som retar alla läkare) mycket goda recept iden kan jag säga.

Provsmakade och det va helt ok, får se va övriga säger ikväll. Det återkommer jag till imorgon.

Astrid!

Jag har pratat med One.com ang att lägga in en film och det är som du säger att jag måste lägga upp den på youtube först och sen länka dit. Men det vet jag inte hur jag ska göra, och sen vet jag inte om jag har lust till detta.

Vi höres, kramiz från Evlin

Solnedgång på Sövall

Juni 2009Posted by Eva Lindström Wed, June 24, 2009 21:06:35

Här är en vacker bild som jag tog från vår husvagn för 2 veckor sen. Mycket vacker färg på himlen, tycker jag.

Det är bara att njuta av detta kort. Varma kramizar från Evlin igen.

Svettigt!!!

Juni 2009Posted by Eva Lindström Wed, June 24, 2009 20:16:30

Jag vet, jag ska inte klaga, men om jag säger så här då, det har inte varit kallt idag smiley

Jag tror vi har 35 gr på jobbet. AC:n måste vara ur funktion alltså.

Nu gör jag ett litet inlägg, vet inte riktigt va jag ska skriva om idag. Vädret har vi redan ventilerat, det är ju ett ganska vanligt inlägg annars.

Hur som helst så är det redan onsdag, imorgon då torsdag naturligtvis, sen är det sista dagen innan semestern på fredag. Sen är det 5 veckors semester. Guuu va gott det ska bli, det värsta är ju att dessa 5 veckor kommer ju garanterat att gå lika fort. Men så får jag inte tänka nu, det ska bli hur skönt som helst.
Det är ju husvagnen som gäller, men det har ni säkert förstått redan. Jag tillhör dom som älskar detta liv, säkert för att jag är så lat och tycker detta är lagom att städa, och det ser oftast inte rörigt ut. Det är ett lagom utrymme om man säger så.
Sen kan jag hålla på med det jag vill, datorn, läsa en bok eller lyssna på en bok i min iPod, lösa korsord eller sudoko. Ja det lät väl inte så ansträngande, eller??

Vi ska avtacka en av våra medarbetare på jobbet imorgon också. Hon ska gå i pension i den aktningsvärda åldern av 85,5 år. Det ni!!

Idag har här tvättats för att vi ska ha kläder att ha på oss uppe i husvagnen, det går inte så speciellt mycket kläder där uppe om jag ska va ärlig. Men jag vill ju ändå ha med mig så det räcker.

Ha det så bäst så hörs vi en annan dag, det dröjer säkert inte så länge. Men jag sänder många varma kramizar till Er ändå.

Midsommar slut!

Juni 2009Posted by Eva Lindström Sun, June 21, 2009 22:47:54

Jaha så va det vardag igen ja.smiley

Känner mig bättre, är väl bäst att säga. För det är så många som skickat krya på dig hälsningar.

Vi har haft jätte fint väder, lite dåligt på midsommar-aftonens dag, men klarnade upp och blåste inte mycket. Så det blev dans till svågerns musik, kanon. Han är otroligt duktig. One Man Band, heter han.

Idag (söndag) kom det ett mycket märkligt moln, blåsvart och så mullrade det långt borta. Men rätt som det va så small det till ordentligt. Morris (den ena katten) låg på bordet inne i vagnen. Han flög rätt upp och undrade va det va. Men det blev inget mer sen. Så kom regnet. Men det slutade sedan och blev jätte fint när vi skulle åka hem. Vi åkte vid 19.00 tiden.

Men vi såg dessa små sötnosar i förmiddags, en vän till oss, deras son m fru hade med sig sin Tik som hade 4st 7 veckors valpar. Rasen är mops, så gudomliga dom va.

Nu ska vi se om jag kan få till en filmsnutt här också, misstänker att det inte går, men vill försöka.

Nä det gick inte. Får kolla upp hur jag gör detta.

Men ni kan få se hur våra katter ser ut när dom "slappar" i husvagnen.

Ulrik är en riktig soffpotatis, han sover mest hela tiden. Gärna med en huvudkudde.
Medans Morris älskar att springa ut och in i husvagnen. Båda har sele som Morris är kopplad till en löplina, där han kan gå ut, in i förtältet och även lägga sig på en soffa i husvagnen. Medans Ulrik tycker att det är lite otäckt att vara ute på främmande platser, så han går fram till dörren och tittar ut, på sin höjd.
Sen är det bäst att gå och lägga sig igen, och drömma om kattflickor.

Får se längre fram om jag lyckas att få till filmen. Men det ska säkert gå.

Ha det så bäst så länge. Måste gå och lägga mig nu för att orka upp i morgon.

Varma kramizar från er vän Evlin

Midsommar hälsning!!

Juni 2009Posted by Eva Lindström Wed, June 17, 2009 14:05:06

Hej på Er alla!

Här kommer en liten Midsommar hälsning från mig till Er.

Hoppas att ni tycker om den. Den va iaf jätte rolig att göra.

Vi åker förhoppningsvis upp till vårt kära Sövall i helgen, frisk eller ej. Jag kan lika gärna vara sjuk där som hemma. Men huvet är lite bättre idag, men det finns annat som spökar, som jag inte tar upp här smiley

Dessutom så har jag fått en hälsning från min kära vän Annette. Här kommer den.

Tack snälla Annette, för denna.

Ha nu en riktigt skön helg, för det ska jag försöka att ha.

Varma kramizar från er vän Evlin

Suuuk idag :(

Juni 2009Posted by Eva Lindström Tue, June 16, 2009 18:25:48

Hej Alla!

Idag har jag gått hem tidigare från jobbet för att jag hade en huvudvärk som inte gick av för hacker.

Hur som helst, nu har jag sovit fram till halv fem, sen hade min sambo gjort mat som jag åt, han hade redan ätit för han ville inte väcka mig. Det va ju snällt. Efter maten så läste jag lite. Nu ville jag kolla om dottern m familj kanske hade varit på något internet café för att skriva till mamma, men icke, hon har säkert roligare saker för sig än att skriva till mamma. Skulle bara vilja veta om dom har det bra. Men det har dom säkert. Sen är hon inte lika data freak som sin mamma.

Och nu gör jag en uppdatering här när jag ändå sitter här. Detta är verklig avkoppling för mig. Men nu känner jag att jag blir så där otroligt varm. Ok det får vara bra för idag. Vi höres antingen senare eller en annan dag.

Varma kramizar från Evlin

Kunde inte låta bli att lägga in denna, är mycket stolt över den, hade ett jätte jobb med den blinkande kanten runt, fick mycket hjälp av Annkila här, och säkert fler som jag för tillfället inte kommer på. Ber om ursäkt för det.

Va bra färgen passade här på bloggen, det hade jag inte tänkt på, men den blev ju kanon.

Lite Kvälls Grafik

Juni 2009Posted by Eva Lindström Mon, June 15, 2009 22:28:41

Hej alla smiley människor!

Nu är jag hemma igen, det är mycket tråkigt att lämna husvagnen på söndagarna, speciellt när det är så vacker väder. Jag tror faktiskt att jag skulle kunna bo i den hela året. Tokigt säger kanske en del, men som jag brukar säga, det underlättar ibland att va lite tokig.

Idag åkte jag lite tidigare från jobbet för jag skulle köra upp min dotter med man o son till flyget, för dom skulle till Cypern på en vecka.

Tror ni att jag är avundsjuk eller?? Sen är det första gången som lilla Nanton flyger (han heter Anton) men Nanton ligger så gott i munnen smiley, han är ju bara 1,5 år så det är ju inte så konstigt.

Så vi åt efter en stund, sen har jag suttit med mitt psp (Paint Shop Pro) och gjort en lektion i fyra delar va den nog, jag tänkte lägga in några här så ni ser va vi gör för något.


Här fick vi en bild, där vi skulle göra en typ av ram e.dyl. Då blev mitt resultat detta, och jag blev ganska nöjd med denna faktiskt.


Här är en sk avdelare.


Detta är en bild där vi skulle använda avdelare för att göra en ram, det är samma sk ramar som i bilden ovanför, men annan färg bara. Färgen har jag tagit från hattens blommor. Först en ljus i den aprikosa tulpanen och sen en grön från bladet. Sen blandar jag detta. Det blir fantastiskt bra.

Här är en där vi skulle göra detta galler. Det är detta som jag och många med mig tycker är så himla kul. Inte just galler kanske, utan detta med grafik.

Hoppas att ni tyckte det va kul att se vad jag sysslar med när jag går dessa kurser.

Detta är bara en bråkdel av vad vi gör. Men ni ska veta att det finns en uppsjö av människor där ute som är otroligt duktiga på sånt här. Dom gör saker så man tror inte att det är sant.

Ha det nu så bäst så hörs vi någon annan dag.

Varma kramizar från Er vän Evlin

Next »